18 Eylül 2009 Cuma

SUPER-BAND CHICKEN FOOT


Mahalle arasında top oynamak için takım yaparken, adım atardı karsılıklı iki takımın kaptanı. Genelde bu adımlasma sonrası çıkar tartışmalar bir takımın diğerinden çok daha güçlü olacağı, takımların adil dağıtılmadığı konusunda çıkardı. Chicken Foot un kadrosunu gördüğümde bende yarattığı ilk izlenim bu oldu. Terminolojide yer alan SUPER-BAND terimi bir kez daha hayata geçmişti.


Yakın zamanda bu şekilde bütünleşmeyi, Velvet Revolver vakaasında yaşamıştık. Gun's 'N Roses' dan Slash, Duff McKagan ve Matt Sorum; Stone Temple Pilots vokalistiDave Kushner' la yanyana gelmişti. İki de albüm yaptılar. Arşivde yerlerini aldılar. Daha da eskilere gittiğimizde Temple of The Dog ya da Audioslave de SUPER-BAND katagorisinde at başı giden ve adınında hakkını veren gruplardı.


Bu salakça isme sahip olan grupta (ki kendi ağızlarından tavuk yerken ismi bulduklarını ve çok hoşlarına gittiğini; bizlerinde bu isme yakında alışacağımızı her roportajlarında deklare ediyorlar) kimler var bi göz atalım önce istersen sevgili okur. Hard Rock Tarihi efsanelerinden VAN HALEN' ın vokalisti Sammy Hagar ve basçısı Michael Anthony' i şetan dürtmüş olacak ki yanlarına ünlü gitar virtiöz Joe Satriani ve Red Hot Chili Peppers' ın davulcusu Chad Smith' i alarak Chicken Foot' u ayaklandırdılar. Aynı ismi taşıyan ilk albümleri 5 Haziranda yayınlandı. Super-Band terimi Sammy Hagar' a sorulduğunda çok mütevazi bir cevap veriyor" Biz süper grup falan değiliz, beraber takılmayı seven arkadaşlarız bunun yanında yaptığımız müzikte bize bonus olarak döndü." Mütevazilik güzel şey tabi ne diyim sevgili okur.


Sammy Hagar biz öle takılırken yaptık diye niteldirdiği, Redline Entertainment tarafından basılan albüm, Amerika Rock listelerine 2, Kanada listelirne 5, İngiliz listelerine de 23 numaradan girdi bunu da belirtmeden edemiyeceğim.


Bu birliktelikten tüm grup elamanları çok memnun. Chad Smith' e Red Hot sonrası Chicken Foot' la bir albüm daha yapacak mısınız diye sorulduğunda " Tabi ki. Beraber çok eğleniyoruz ve güzel işler çıkarıyoruz. Chicken Foot la devam etmem için hiç bir neden yok. Bu konuya şöyle bir açıklık getirelim, Chicken Foot bizim için hayatımızda ki herhangi bir şey değil, biz bir grubuz. Tabi ki hepimizin kedi grupları var, Joe kendi solo projesiyle devam edecek, ben Red Hot' la belki Sammy ve Michael'ında kendi projeleri olacak ama uygun olduğumuz her vakit yanyana gelip çalıcaz ve yeni şeyler üretmeye de devam edicez".


Chad' in sözleri gayet açık aslında. Tek albüm çıkartalım bu da kenarda kalsın şeklinde bir hevesle kurulmuş bin grup değil Chicken Foot. Aksine tüm grup elamanlarının egolarını kenara bıraktıkları ve yeni kurulmuş bir garaj grubu heyecanı yaşayan bir ekip. Her türlü koser teklifine de açıklar bakarsınız Türkiye' ye de gelirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder