15 Eylül 2009 Salı

Dolores O'Riordan


Çıkışını Cranberries' in solisti olarak yapan Doloresk O'Riordan; Cooking Vinyl Records' tan çıkarttığı yeni solo albümü "No Baggage" ile bu yazıdaki konumuz sevgili okur.


No Baggage albümünün genel modu için kendi internet sitesinde "Hayatımdaki deneyimlerimi harmanlayarak, büyük resmin aslında o kadar kötü olmadığını görerek, gerçek duygularımı yansıttığım bir çalışma oldu" şeklinde bir yorum yapıyor İrlandalı sanatçı.


6 Eylül 1971' de İrlanda Cumhuriyeti' nin Country Limerick kentinde dünyaya gözlerini açan Dolores;1990 yılında seçmelerine girerek, vokalist olarak seçildiği "The Cranberry Saw Us" grubuyla profesyonel olarak müzikle tanıştı. Grup albüm aşamasında ismini "The Cranberries" olarak değiştirdi .

ilk stüdyo albümleri albümleri "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?'" yi 1993 yılında yayımladı. Lokal bir başarı yakalayan bu albümü, bir sene sonra yayınladıkları " No Need To Argue" takip etti. Bu albüm dünya müzik piyasasında bomba etkisi yarattı. Sosyal içerikli sözleri ve melodik yapısını destekleyen kaotik savaş görüntüleriyle bezenmiş "Zombie" hiti bu başarının temel taşıydı.


Sahnelerin çıplak ayaklı kontesi; The Cranberries ile birlikte 1993-2002 yılları arasında biri toplama olmak üzere; altı albüm yayınladı ve 2003 senesinde kendi kanatlarıyla uçmaya karar verdi. Spider-Man 2 filminin soundtrackinde yer alan "Black Widow" isimli single 2007 yılında yayınlanan solo albümü "Are You Listening? " te de yer aldı. 2004 yılında İtalyan sanatçı Zucchero'nun albümünde bir şarkı seslendiren Dolores (ki aynı albümre ; Sting, Sheryl Crow, Miles Davis, Macy Gray, Luciano Pavarotti ve Eric Clapton gibi güçlü sesler de yer almıştı), kendi albümünü çıkarana kadar ki süreçte bir kaç complation da ve soundtrack albümlerinde yer aldı.


2007 yılında çıkarttığı solo albümünün ilk hiti "Ordinary Day" , The Verve, Primal Scream, U2 ve Paul McCartney gibi güçlü adayların arasından sıyrılıp 2007 yılıda Brit Awards ta ödül aldı.


1994 yılından beri; Duran Duran'ın tur menejeri Don Burton ile evli ve 3 çocuk annesi sanatçının son albümü yazının başında belirttiğim gibi daha kişisel bir çalışma durumunda. Aşk, tutku ve kovalamaca üzerine kurulu "No Baggage albümü bu sene içerisinde yayınlandı. Hala dinlemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder