19 Mayıs 2009 Salı

DREDG - The Pariah, The Parrot, The Delusion


Frank Zappa' ya "En iyi albümünüz sizce hangisi" şeklinde yönlendirilen soruya; büyük üstad "Bir sonraki3 diye cevap vermiş sevgili okurlar. Bu bağlamda 1993 yılında Californiya' nın Las Gatos kentinde kurulan Dredg' in son albümü gerçekten, daha önceki albümlerine göre çok fazla aşama kaydetmiş. Gerek kayıt teknikleri , gerekse şarkıların melodik yapılarındaki olgunlaşma yeni albümleri "The Pariah, The Parrot, The Delusion" ta dikkatimizi çekiyor.


Amerikalı grup 1993 yılında kurulduktan tam 8 sene sonra 11 Eylül 2001' de ilk stüdyo albümleri "Leitmotif" i Universal tarafından basıldı. Albüm kendine has soundu ve konseptiyle dikkatleri çekmeyi başardı.


2002 son baharında El Cielo'yu yayınlayan grup; asıl patlamasını Deftones'la da çalışan Terry Date'in de elinin deydiği 2005 yılında yayınlanan " Catch Without Arms" albümüyle yaptı. Aynı adlı albümden "Bug Eyes" adlı single a çekilen klip müzik kanallarında da dönmeye başladı.


"The Pariah, The Parrot, The Delusion" tan önce yayınladıkları son albüm, 2006 yılında çıkarttıkları konser performansı "Live at Fillmore" grubun Taste of Chaos ismini verdiği turnesinin Fillmore ayağında kaydedildi.


Grup hakkında daha ayrıtılı bilgiyi burdan adresinden bulabilirsiniz.


Albüme dönecek olursak; beklentimizi karşılıyor. Deneysel gitar soloları, phaserlarla süslü bas tonları ve farklı elektronik seslerle bezenmiş albümde favori şarkılarım Quotes, Ireland diye saymaya başyalayacağım ama 18 şarkıdan şu, kötü diyebileceğim bir şarkıyla daha karşılaşmadım. Son 3 gündür albümü aralıksız dinlediğim düşünülecek olursa; ispat için başka bir delile gerek kalmadığı da ortada olacaktır :)


Ne diyelim; edinin dinleyin .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder