14 Temmuz 2009 Salı

Placebo - Battle Of Sun


Geçtiğimiz günlerde yeni albüm turnesi kapsamında ülkemize de uğrayan Placebo' nun yeni albümünü yorumlayacağız sevgili okur. İngiliz grup; piyasadaki yerini sağlamlaştırdığını albüm sonrası çıktıkları uzun yaz turnesiyle ispatlamış durumda. Amerikadan, Meksikaya, Japonya'dan ülkemize kadar uzanan bir tur rotasyonundan bahsediyoruz. Bu kadar konseri sağlamak her grubun harcı değil sonuçta .


Albüme bakacak olursak; alışılmışın dışında ; yaratıcılığın sınırlarını zorlayan bir albüm beklemek zaten hayal kırıklığı olacaktı yılların Brit Pop grubu için. En büyük değişiklik sanırım grubun front man i Brain Molko' nun uzayan saçları olsa gerek.


Albüm genelinde yine gitarların ön planda olduğu havada uçuşan melodik rifflerin üzerine yazılmış sürükleyici ve melodik vokaller hakim. Son albümleri Meds' in ardından geçen 3 senenin ardından hasreti sona erdiren albümün, öncekilere kıyasla daha fazla enerjik olamaması, albümün kötü olduğu anlamına gelmemeli sizin gözünüzde .


Uzun lafın kısası; paparazi programlarının lehçesi ile yazlık biir albüm olmuş. Yolculuk esnasında müzik çalarınızda olması size bir şey kaybettirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder