29 Nisan 2009 Çarşamba

maNga


maNga Şehr-i Hüzün

Yaklaşık beş sene önce "Müzik değişiyor" sloganı ile maNga ; "Bir kadın çizeceksin" isimli şarkısı ve animasyon klibiyle listelerde bomba etkisi yaratarak piyasa girmişti . Bir önceki albüm olumlu olumsuz aldığı tüm kritikler bir yana dursun ilk albümü olan bir gruba altın plak kazandırdıysa ve en az 100 konserlik bir turne ile canlı performansını yurdun dört bir köşesinde sergileme imkanı verdiyse grubun başarılı olduğunu sölememizde sanırım bir hata olmaz.

İstikrar açısından beklenen yeni stüdyo albümü idi ve Şehr-i Hüzün geçtiğimiz günlerde raflardaki yerini buldu. İlk albümdeki naif sözler bu albümde biraz daha sistem eleştirisi olarak karşımıza çıkıyor.

Kayıt aşaması yaklaşık iki sene süren albümün ilk single' ı "dünyanın sonunda doğmuşum" a çekilen klip tüm müzik kanallarında dönmeye başladı. Klibi Coca Cola; Ford gibi enternosyanel markaların reklam filmlerini ve Norah Jones, Pearl Jam ve Radiohead grupların kliplerini çeken görüntü yönetmeni ve yönetmen Yon Thomas çekti. Vedat Özdemiroğlu ve boyalı basının yarattığı yeni starlar Esra - Ceyda kardeşler klipte oyucu olarak yer aldılar.

Albümdeki diğer şarkılarada kısaca değinecek olursak ; Grup bar performanslarından beri sahnede coverladığı Karakan' ın unutulmaz şarkısı "evdeki ses" i aynı gruptan Alper Aga ile birlikte seslendirerek albüme eklediler. Dünyaca ünlü piano virtiözümüz Tuluyhan Uğurlu birden çok şarkı ile gruba eşlik etmişti. Albümün bonus track i ise fanlardan toplanan seslerden oluşan bir şarkı ve fanların mesajları gerçektende dinlenmeye değer :)

maNga' ın albümüiçinde bir çok hit barındıran müzikal açıdanda diğer albüme nazaran daha olgun ve grubun kendine has soundunu yarattığı bir albüm olarak karşınızda. Edinin dinleyin :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder